Qui som?
arteria
vena
Limfatics
Laboratori cvascular
On som?

Artèria

Estudi Risc Vascular
Determinar, estudiar i prevenir lesions vasculars, per això col· laborem amb altres especialitats com: Laboratori d'Anàlisi Clínic, Cardiologia, Endocrinologia, Medicina Interna, Nefrologia i Neurologia entre altres.
Estudi Ecodoppler de la placa d’ateroma.
Control factors de risc cardiovasculars. Tabac, dislipèmia (greixos en sang), hipertensió i diabetis són els factors de risc majors de la malaltia vascular perifèrica.

Arteriosclerosi
Claudicació intermitent, malaltia dels aparadors. Dolor a la planta del peu i / o panxell i / o cuixa i / o natja en caminar a peu pla o sobretot en pujades que obliga a parar a certa distància; És el símptoma inicial i principal de la malaltia vascular perifèrica.
Dolor de cames. Cal descartar que no sigui una claudicació intermitent.
Arteriopatia i Diabetis. El diabètic pot veure afavorida la presencia de malaltia vascular perifèrica i ha de seguir un control més acurat.
Úlceres vasculars. A les cames i els peus, precisa de seguiment especialitzat per evitar complicacions majors.

Aorta - Ilíaca
Aneurisma d’aorta abdominal.- increment patològic del diàmetre de la arteria. Pot arribar a la ruptura amb fatals conseqüències cal un seguiment especialitzat i una indicació argumentada sobre si el tractament precís és un Bypass o una Endoprotesis.
Bypass. Anastomosi vascular quirúrgica,  en què un empelt de vas sanguini o un tub de material plàstic fa de pont entre una artèria i una altre, tot eludint el segment vascular obstruït, estenosat o dilatat.
Stents. Dispositiu en forma de cilindre expansible que serveix per a mantenir oberta, fent pressió cap a fora, una artèria que d'altra manera seria molt estreta o s'obstruiria. Utilitzem tècniques  endovasculars.
Endopròtesi. És un dispositiu format per un Stent recobert d’una pròtesi sintètica. S’utilitza sobretot en el tractament endovascular dels aneurismes.

Veure més...