Qui som?
arteria
Vena
LimfÓtics
Laboratori cvascular
On som?

Laboratoti vascularLaboratori vascular

Desprès de fer una completa historia clínica i una exploració física, tenim al nostre abast exploracions complementaries incruentes com el Doppler i el Ecodoppler, ambdós utilitzen un fenomen físic (efecte Doppler) transformant el pas de la sang a través dels vasos, mitjançant un emissor d’ultrasons, en una senyal àudio o gràfica que ens permet mesurar velocitats i prendre pressions segmentaries a les extremitats, és de gran interès per l’estudi circulatori.
Quan es combina Doppler amb imatge en temps real Ecogràfica parlem d’Ecodoppler o D˙plex, avui en dia és la proba vascular per excel·lència, de les considerades no agressives, ens permet estudiar una gran part del arbre vascular arterial i venós.
Es necessita d’un bon entrenament, és una proba explorador depenent i d’un aparell considerat de gamma alta per aconseguir eficàcia i fiabilitat.

Doppler

Estudi de pressions segmentàries
Índex turmell/braç. La pressió al turmells ha de ser igual o superior a la dels braços, la seves modificacions son útils pel seguiment i prevenció de la malaltia vascular perifèrica.

Ecodoppler

Cribratge i seguiment de:
Aneurisma. Dilatació anòmala de l’ artèria en especial aorta, ilíaca i poplítia. Cal fer també un seguiment familiar.
Patologia carotídia. Prevenció, estudi i seguiment de plaques arterioscleròtiques en les artèries que porten la sang al cap, per evitar embòlies o feridures cerebrals més o menys severes (AIT, AVC, Ictus...).
Estenosi i/o obliteració de vasos.- Que poden provocar mala arribada o mal retorn de la sang a les extremitats superiors, inferiors o al cap.

Veure més...