Qui som?
arteria
Vena
Limfàtics
Laboratori cvascular
On som?

Laboratori vascular (continuació)

Laboratori vascularEstudi prevenció risc vascular
Mitjançant l’anàlisi de la paret arterial a arteria caròtida o femoral.

Diagnòstic i seguiment de malaltia venosa
Varius, varices.- són venes superficials dilatades, tortuoses i que tenen un sentit anòmal del flux sanguini, degut principalment a un problema congènit (fallada valvular) des d'un punt anomenat punt de fuita.
Inicialment ocasionen un problema estètic però al llarg del temps poden avançar cap a graus més severs com edema (cames inflades), trastorns cutanis (taques a les cames, turmell), flebitis (formació d'un coàgul dins de la vena), sagnats i fins i tot úlceres cròniques

Cames cansades
Pesadesa de cames
Edema, cames inflades
Diagnòstic diferencial del limfedema. Edema crònic, unilateral o bilateral, de les extremitats però també d'altres regions, degut a l'acumulament de líquid, ric en proteïnes, a l'espai intersticial, com a resultat d'alteracions congènites (limfoedema primari) o adquirides (limfoedema secundari) dels vasos limfàtics. Pot evolucionar cap a l'organització fibròtica i l'elefantiasi. És un edema blanc, dur i elàstic, que no deixa fòvea (sot o depressió petita que deixa la pressió del dit damunt dels teixits edematosos) i no millora massa amb l'elevació del membre afectat.
S'ha de diferencià de la insuficiència venosa crònica, que presenta pigmentació, dermatitis d'estasis i varicositats superficials.

Torna...