Qui som?
arteria
Vena
Limfatics
Laboratori cvascular
On som?

Limfàtics - altres (continuació)

Limfangitis
És una inflamació, generalment aguda, d'un o de diversos conductes limfàtics, deguda habitualment a petits traumatismes, ferides, picades d'insecte, fongs, etc.. a les extremitats, dits o ungles.

Erisipela
És una infecció microbiana de la dermis i els símptomes inclouen febre alta, sacsejament, calfreds, cansament, mal de cap, vòmit i malestar general després de les 48 hores de la infecció. Les lesions eritematoses (vermelloses) de la pell progressen ràpidament, semblen de la consistència d'una pell de taronja. Si les lesions són més severes passen a ser vesícules i butllofes amb possible necrosi. La malaltia pot passar a qualsevol part de la pell del cos. Però històricament la pell de la cara n'ha estat la més afectada i actualment ho són les cames.

Cames vermelles
Pot indicar la cronicitat d'un procés infecciós crònic o ser un quadre evolutiu d'una insuficiència venosa crònica. Si no hi han canvis cutanis o afectació de la pell pot indicar algun tipus de trastorn en la motilitat autònoma dels vasos capil·lars de la pell, com si no regulessin bé la vasodilatació i vasoconstricció que hi ha de haver constantment segons la temperatura ambiental.

Torna...